flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз стану роботи про доступ до публічної інформації Кузнецовського міського суду за 2017 рік

09 лютого 2018, 13:30

Відповідно до статті 34 Конституції України кожен має право  вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово  або в інший спосіб – на свій вибір.

Основною метою роботи з доступу до публічної інформації є забезпечення прозорості та відкритості судової влади і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Даний аналіз було проведено на виконання п.10 ч.1 ст. 15 ЗУ "Про доступ до публічної інформації".

Відповідно до ст. 5 ЗУ "Про доступ до публічної інформації" Кузнецовський міський суд Рівненської області забезпечує доступ до інформації шляхом надання інформації за запитами.

Кузнецовський міський суд Рівненської області отримані запити на публічну інформацію розглядав відповідно до порядку встановленого Законом України "Про доступ до публічної інформації".

Протягом 2017 року до Кузнецовського міського суду Рівненської області надійшло 61 інформаційний запит, в минулому році за аналогічний період – 27. Таким чином порівнюючи звітній період  з минулим роком можна спостерігати динаміку зростання запитів.

Суб’єктний склад запитувачів інформації можна охарактеризувати наступним чином: 54 запити отримано від фізичних осіб - громадян, 7 – від юридичних осіб – громадських організацій.

 Запитувачі зверталися з приводу отримання наступної інформації:

  1. Щодо надання копій документів з матеріалів справи.
  2. Щодо надання автобіографій та фото суддів Кузнецовсього міського суду.
  3. З питань надання копій судових рішень по справах.
  4. З питань перебуванні суддів на квартирному обліку.
  5. Щодо спеціалізації суддів Кузнецовського міського суду.
  6. З питань оснащеності суду.
  7. Зазначення переліку діючих суддів та помічників суддів, що перебувають у штаті суду.
  8. Стосовно надання інформації щодо періодів перебування голови суду та суддів у щорічних відпустках.
  9. Щодо надання інформації про суддів, у яких закінчився 5-річний термін повноважень та рекомендовані Верховній Раді України для обрання на посаду судді  безстроково.

    10. Про надання статистичної інформації щодо кількості розглянутих справ  у 2017 році.

Запити подані в порядку Закону України "Про доступ до публічної інформації" як поштою, так і електронним зв’язком. Усі запити було своєчасно розглянуто, опрацьовано та надано  відповіді в терміни встановлені ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Робота по організації доступу до публічної інформації в Кузнецовському міському суді ведеться на належному рівні, знаходиться на постійному контролі керівництва суду, та підсумки якої обговорюються на зборах суддів та оперативних нарадах працівників апарату суду.