flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років за ґратами: суд оголосив вирок обвинуваченому у вбивстві вагітної дружини

09 серпня 2023, 16:45

Кузнецовський міський суд Рівненської області ухвалив обвинувальний вирок 28 -річному чоловікові, обвинуваченому у вбивстві вагітної дружини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України). Попри те, що обвинувачений частково визнав свою винуватість, колегія суддів, дослідивши усі докази по справі, вважає, що винуватість чоловіка у скоєнні особливо тяжкого злочину повністю доведена. Суд призначив покарання – 15 років позбавлення волі.

Як випливає з ухваленого вироку, події відбувалися у квітні 2023-го року  в одному із сіл Рівненської області. Чоловік, перебуваючи в будинку батьків дружини, з мотивів ревнощів, вчинив сварку зі своєю дружиною, в ході якої у нього виник умисел на умисне вбивство останньої. 3 метою реалізації свого злочинного наміру, обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, достовірно знаючи, що дружина перебувала у стані вагітності, кухонним ножем наніс їй три удари в шию, спричинив тілесні ушкодження та заподіяв смерть.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

До набрання вироку законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

                   

Пошук судового рішення в ЄДРСР по вказаному провадженню можна здійснити за номером 571/1079/23.

Прес-служба суду